Fasírtgolyócskák, ahogy mi készítjük

  • 2023.04.12.
  • 1


Jómagam és a feleségem annyira nem vagyunk oda a fasírtért, de a gyerekeink imádják, ezért viszonylag rendszeresen szoktuk készíteni. És mivel gyerekekről van szó, így nem hagyományos formában készül nálunk a fasírt, hanem fasírtgolyócskák formájában.







Egyrészt azért, mert így valamiért jobban szeretik. Másrészt pedig azért, mert így jobban fel tudják mérni, hogy elvesznek még egyet, azt meg is bírják-e majd enni. Szóval ha fasírt, akkor nálunk az alább bemutatott fasírtgolyók a dobogósak.



Előkészületek: 20 perc
Elkészítés: 30 perc
Összesen ennyi idő: 50 perc
Adag: kb. 50 db


Hozzávalók a fasírtgolyókhoz:

1 kg darált sertéshús
2 szikkadt zsemle
1 dl tej
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
konyhasó
őrölt bors
1 fej vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
2 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál házi fokhagymakrém)
olaj a sütéshez


Fasírtgolyók elkészítése:

A megpucolt, kis kockákra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát (vagy a házi vöröshagymakrémet és a házi fokhagymakrémet) barnára pirítjuk (amennyiben hagymakrémeket használunk, ezt a lépést kihagyjuk). A szikkadt zsemléket beáztatjuk a tejbe. Aztán kinyomkodjuk a zsemléket, majd a hússal, tojással, pirított fokhagymával, és a vöröshagymával, a sóval (hagymakrémet esetén sokkal kevesebb plusz sót igényel, mert a krémek eleve sósak), őrölt borssal összedolgozzuk.







Ha nem formázható, akkor esetleg zsemlemorzsa hozzáadásával jobbá tehetjük a massza állagát. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük őket. És ennyi is lett volna. Lehet tálalni! A gyerekek garantáltan imádni fogják!

Címkék

Sertéshús Fasírt #