Fahéjas sajttorta almakompóton sülve, karamell szósszal
- 2024.10.01.
- 4
Hozzávalók :
az alaphoz- 180 g darált keksz- 60 g olvasztott vajaz almaraguhoz- 2-3 db alma- ízlés szerint nádcukor ls őrölt fahéj- fél citrom leve és lereszelt héja- a sajttortához- 500 g mascarpone- 450 g tejföl
- 165 g cukor- 1 ek. őrölt fahéj- 2 zacskó bourbon vaníliás cukor- 4 tojás- 1 zacskó vaníliás pudingpora karamellhez- 150 g cukor- kb. 1 dl tejszín- 2 ek. vajElkészítés :
Az alaphoz a kekszet a vajjal elkeverem, majd egy 24 cm-es tortaformába egyengetem, simítom. Felhasználásig hűtőbe teszem.A raguhoz az almákat meghámozom, kicsumázom és apró kockákra vágom, majd egy lábosba rakom. Hozzáadom a cukrot, a fahéjat a citrom héját és levét. Addig párolom, amíg el nem fő a leve. Ezután félreteszem hűlni.A karamell szószhoz a cukrot egy serpenyőbe karamellizálom, majd a forró tejszínnel elkeverem, végül beledobom a vajat is.Előmelegítem a sütőt.A kihűlt almaragut a kekszalapra kanalazom. A sajttortához minden hozzávalót simára, homogénre keverek, majd óvatosan az almaragura öntöm.
A tortaformát alaposan bebugyolálom alufóliába, majd egy nagyobb tepsibe rakom és vizet öntök alá.15 percig 185 fokon, majd a továbbiakban 160-170 fokon készre sütöm.
Egy éjszakát hűtőbe pihentetem, és csak másnap szeletelem és a karamell szósszal meglocsolva kínálom.
Jó étvágyat !
A szerzőről
Konyhamalacka disznóságai