Epres túrótorta sütés nélkül
- 2013.05.09.
- 6
Amikor
Neánál
megláttam
a torta gyönyörű képeit,szinte azonnal nekiláttam volna. Csodafinom,magyar epret kaptam a szegedi piacon.Ballagáson voltunk ,de természetesen piacoztam is.A mi városunkban,nagyon gyér a kínálat ,így minden alkalmat kihasználok,ha jó piacot látok :)Epres túrótortaHozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:-50 dkg túró-12, 5 dkg vaj-20-25 dkg cukor(én 15-öt tettem)-3 ek. tejföl-1 citrom héja és ízlés szerinti leve-1,5 dl tej-3 púpos tk.porzselatinA tetejére:-40-50 dkg eperA vajat ,tejfölt,cukrot jól kikeverem.Hozzáadom a citrom héját és levét,majd a túrót.Jól összekeverem és hozzáadom a forró tejben feloldott zselatint.
Nekem elég folyós volt így és mivel nem akartam hogy kifolyjon a formából 1/2 órát
a tálban hagytam hűlni és csak utána öntöttem
bele.2-3 órára hűtőbe tettem .Tálaláskor a tetejére halmoztam az epret.Ha valakinek úgy teszik gyümölcszselével
így
is készítheti a tetejét.Egyetlen egy baja volt ,pillanatok alatt elfogyott.Ez a habos könnyű krém,jól illenék egy könnyű piskóta tetejére is :)
A szerzőről
Napfény és Fűszer