Epres-rebarbarás kuglóf
- 2013.05.14.
- 9
Végre van rebarbara.Egyik kedvenc zöldségem,ami évekig itt volt a kertben és fogalmam se volt róla 2 évvel ezelőttig,hogy mi is az.Nekem kívül piros-belül zöld van,de nagyon szeretnék kívül-belül pirosat.Ha valaki tudja hol szerezhető tő vagy mag ne tartsa magában:)Savanykás ,pikáns ízével elsőre meghódított.Eperrel és szerintem málnával
is verhetetlen páros.Ez a recept a
Kifőztük Magazin
áprilisi számában volt.Én dupla adagot készítettem a
24 cm-es kuglófformámba.Epres -rebarbarás kuglófHozzávalók:-6 tojás-35 dkg cukor(eredetileg 45 dkg)-2 tk.vaníliás cukor-10 dkg vaj-2 dl tej-42 dkg liszt-4 tk.sütőpor-csipet só-2 lime reszelt héja-2 citrom reszelt héja-1-2 lime leve(ízlés dolga-18 dkg friss eper-2 szál rebarbara-2 ek. liszt a hempergetéshezA sütőt előmelegítem 170C-ra.A tojásokat
a cukrokkal habosra verem.Hozzáadom az olvasztott vajat és a tejet.A lisztet,sütőport,sót és citrushéjakat összekeverem és a tojáshoz adagolom.Végül a lime levét is belekeverem.Az epret és a rebarbarát apró kockára vágom,lisztbe forgatom és a masszához keverem.Kivajazott,kilisztezett formába töltöm a tésztát és 50-55 percig sütöm.Mindenképp tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült -e.A sütőből kivéve 5 percet pihentetem ,majd
rácsra borítom
és hagyom teljesen kihűlni.Kávé,kakaó mellé kiváló reggeli-uzsonna .
A szerzőről
Napfény és Fűszer