Epres-kakaós piskóta

  • 2013.05.31.
  • 0

Szeretjük az olyan egyszerű süteményeket, mint amilyen ez a kakaós piskóta.
Egy régi, jól bevált receptet alakítottam picit át és lehet, hogy maradok is ennél a variációnál, mert a végeredmény egy hihetetlenül puha és nagyon-nagyon kakaós piskóta lett. :D Most épp eper került a tetejére, de készíthetjük másféle gyümölccsel, vagy akár "üresen" is.
Hozzávalók egy ~32x10 cm-es kenyérsütő formához:25 dkg sima liszt15 dkg cukor + egy kevés a szóráshoz2,5 dl házi tej 5 dkg olvasztott vaj5 dkg holland kakaópor 2 tojáscsipet só2 nagy marék friss eperA sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.A kenyérsütő formát kibéleljük sütőpapírral.Az epret megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott vajat, csipet sót, a tej felét, elkeverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet.A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk. A tetejét kirakjuk félbevágott eperszemekkel, majd az egészet meghintjük egy pici cukorral. Ez karamellizálódik majd az eper levével. :)Előmelegített sütőben ~25-30 perc alatt -tűpróbával ellenőrizzük- készre sütjük.