Epres-csokis fánk falatok (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.06.07.
  • 5

Hozzávalók (12 db)30 dkg Nutriversum lángos lisztkeverékkb. 2 dl növényi tej5 g sütőpor4 dkg édesítő (1:4)+ 12 db kisebb eper+ glutén,cukor,szójamentes,vegán csokoládé (pici darabokra törtve)+ olaj a sütéshez+ Porédesítő a szóráshozElkészítés:A lisztet,sütőport és édesítőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és összedolgozzuk.Az epreket megmossuk, levágjuk a kis szárukat .A tésztát szilikon lapon kinyújtjuk és nagyobb pogácsa szaggatóval (vagy bögrével) kiszaggatjuk - nekem 12 db lett.Majd mindegyiknek az egyik felébe teszünk egy epret, majd csokit, a másik felét ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk.Majd forró olajban kisütjük.Porédesítővel tálaljuk.