Egyben sült, mediterrán pulykafasírt csirkemájjal

  • 2025.03.18.
  • 5






Igazából két mini-fasírtrudat sütöttem, mert ki akartam próbálni az új formáimat.



A darált pulykahúshoz egy kevés csirkemájat, aszalt paradicsomot és bazsalikomot adtam.



egy picit szárazabb, mint a hagyományos fasírt, de a pulykamell ilyen műfaj. Cserébe kalóriaszegényebb.



Egy tál salátával fenséges ebéd. a maradékot pedig el lehet vinni másnap tízóraira.







Hozzávalók: 50 dkg darált pulykamell



só, bors



10 dkg csirkemáj



olaj



6 drb. aszalt paradicsom



2 szál újhagyma



3 cikk fokhagyma



1 tojás



1/2 citromleve



bazsalikom



oregánó







Pulykahúsból készült ételek:




Citromos pulykafasírt



Pulykamellcsíkok Orly módra



Zöldségleves tárkonyos pulykagombóccal








Elkészítése




A csirkemájat a forró olajon megsütöm. Sózom, borsozom.



A kihűlt csirkemájat kockára vágom, a darált pulykahús közé vegyítem.



Hozzáadom az apróra vágott hagymát, aszalt paradicsomot, az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket.



Belevegyítem a tojást, a citromlevet, sózom, borsozom.



Két kis kalács sütőformát kiolajozok, a húsmasszát kettéosztom és a formába lapogatom.



A tetejét is lekenem olajjal. 180 fokos sütőben előbb lefedve, majd fedő nélkül pirosra sütöm.




Tipp: Kirándulásra is vihető!




A Egyben sült, mediterrán pulykafasírt csirkemájjal bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.