Dubarry szelet

  • 2024.10.15.
  • 2

Hozzávalók:8-10 szelet karaj2 kisebb fakanálnyi zsír (vagy 4 evőkanál olaj)1 fej karfiol/brokkoliA besamelhez:7 dkg vaj6 dkg lisztkb fél l tej15 dkg reszelt sajtreszelt szerecsendiósóborsA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd
kevés, forró zsiradékon hirtelen kisütjük, kiszedjük és félre tesszük.A rózsákra szedett karfiolt és brokkolit enyhén sós vízben
kb. 10 percig előfőzzük.
A besamel mártáshoz a hússütésből visszamaradt zsíradékhoz hozzáadunk egy darabka (5 dkg) vajat, felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. 2 percig forraljuk, beleteszünk 5 dkg sajtot, 1 csipet sót, és a szerecsendiót.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, egymás mellé belerakjuk a hússzeleteket, majd ráhalmozzuk a karfiolt és a brokkolit, és az egészet leöntjük a besamellel. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot.200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.Karfiollal és brokkolival vegyesen készítettem.