Diós-rumos trüffel
- 2013.02.23.
- 4
Hozzávalók:2 dl habtejszín500 g fehércsoki150 g darált dió1 evőkanál méz1 evőkanál rumElkészítés:400 g fehércsokit apróra tördelünk, és a habtejszínt felforraljuk.A forró tejszínt ráöntjük a fehércsokira, és addig keverjük, amíg el nem olvad az összes csoki, sima nem lesz.Hozzádunk 100 g darált dió, a mézet, és a rumot.Hűtőbe tesszük, amíg ki nem hűl, majd apró gombócokat formálunk belőle.Visszatesszük a hűtőbe, hogy újra dermedjen, közben megolvasztjuk a fehércsokit.
Legvégül az egyik felét beleforgatjuk a maradék dióba, a másik felét pedig a fehércsokiba mártjuk. A végén egy kis étcsokival spinelhetjük.
FONTOS, hogy ne a fehércsokit tegyük bele a felforralt habtejszínbe, hanem a tejszínt öntsük rá a fehércsokira. A fehércsoki elég érzékeny a hőre, a habtejszínes tálnak pedig forró az alja, így könnyen kicsapódhat a csokink!
A szerzőről
DessertStyle