Csirkeszárny pörkölt túrós csuszával

  • 2024.02.23.
  • 2


Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg csirkeszárny, 5 dkg füstölt
szalonna, 1 kisebb paprika, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg gomba, zsír vagy
olaj, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt, só, bors;

5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg
tehéntúró, 1 dl tejföl, 25 dkg széles metélt, só, bors.

Elkészítése: A csirkeszárnyat jól
megpucoljuk, megmossuk, sóval meg borssal fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk, és
kevés zsiradékon hirtelen megsütjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát is
felaprítjuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Kevés zsiradékon a szalonnát
megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, beletesszük a paprikát, majd amikor ez is
félig megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a csirkeszárnyakat.
Amikor félig megfőtt beletesszük a felszeletelt gombát és a zúzott fokhagymát.
Puhára főzzük és petrezselyemzölddel megszórva, a túrós csuszával tálaljuk.

A csuszához a tésztát enyhén sós
vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A szalonnát kisebb kockára vágjuk, egy
edényben kissé megpirítjuk, a szalonnapörcöket kiszedjük a zsiradékból és
félretesszük. A zsírral a leszűrt tésztát elkavarjuk, belekavarjuk a
tehéntúrót, kissé összemelegítjük. Megszórjuk a szalonnapörccel és a pörkölttel
kínáljuk.