Cseresznyés muffin

  • 2013.06.01.
  • 5

Muffin ritkán sütök,volt idő évekkel ezelőtt amikor sokat sütöttem,aztán évekig semmit.Most újra sütök néha :)Kedvencem továbbra is
a
duplacsokis,de ez is nagyon finom,bármilyen gyümölccsel variálható.

Hozzávalók:












-2 tojás-1 dl tej-1 dl natúr joghurt-0,75 dl olaj-1 tk vaníliakivonat-32 dkg liszt-3 tk.sütőpor-1/4 tk.szódabikarbóna-1/4 tk só-1/2 tk. fahéj-10 dkg barnacukor
-20 dkg kimagozott cseresznye-5 dkg csokilencse
A sütőt 180C-ra előmelegítem.Külön tálkába összekeverem a tojást,a tejet,a joghurtot ,az olajat és a vaníliát.Másik tálba a lisztet,sütőport,szódabikarbónát,sót,fahéjat,cukrot.Majd a száraz összetevőkhöz öntöm a "nedves" keveréket és tessék -lássék módra összekeverem.Legvégül hozzákeverem a cseresznyét és a csokilencsét.Kapszlikkal bélelt muffinformába kanalazom a masszát és 20 perc alatt megsütöm.Rácsra téve hagyom kihűlni.
Az alap kis változtatásokkal R.A.
A család kedvencei
című könyvéből készült.A gyümölcs miatt másnap sem szárad ki,már ha marad :)A cseresznyés mellett
készült még rebarbarás -epres is .