Citromos-paprikás pontypatkó

  • 2023.03.04.
  • 6

Halat sütöttem, mert a gyerekek (is) nagyon szeretik. Most nem pisztrángot, bár az a kedvencük, hanem pontyot. Ez általában karácsonykor kerül asztalra, de év közben is szívesen fogyasztjuk. Puha, vékony bunda került rá. Ha még egészségesebben szeretnénk, akkor sütőben, vagy forró levegős sütőben is készíthetjük, vagy olaj helyett kókuszzsírban.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált zabpehelylisztet a Wise Pasta biztosította.Hozzávalók 4 személyre*4 ponty szelet*só*őrölt bors*1/2 kezeletlen citrom leve*8 dkg Wise Food Zabpehelyliszt*1 púpozott tk fűszerpaprikaSütéshez:*olaj
A halat alaposan megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, meglocsoljuk kevés citromlével, megszórjuk sóval és borssal. A lisztet elvegyítjük a paprikával. Megforgatjuk benne a hal szeleteket. A felesleges lisztet lerázzuk. Bő olajat forrósítunk, a halat pár perc alatt pirosra sütjük. Melegen basmati rizzsel kínáljuk.