Burgundi marharagu-Boeuf bourguignon
- 2022.08.31.
- 2
Ha máshonnan nem, a Julia Child életét bemutató Julie és Julia című filmből szinte mindenkinek ismerős a burgundi marharagu.
Számomra inkább őszi, téli étel, de most beállt az esős idő, ízelítőt kapunk az őszből a nyár utolsó napján, hát gondoltam, hadd szóljon!
Igazán alkalmas arra, hogy nagyobb társaságot jóllalkassunk, és a látszat ellenére nem igényel rengeteg erőfeszítést.
Időigényes étel, ezért inkább hétvégére ajánlom!
Hozzávalók: 4 evőkanál vaj
1 kg marhahús
só, bors
10 dkg bacon
2 evőkanál liszt
1 közepes póréhagyma
3 cikk fokhagyma
3 evőkanál sűrített paradicsom
½ l burgundi vörösbor
1 l marha alaplé
20 dkg karotta
25 dkg apró csiperkegomba
10 dkg (ecetes) gyöngyhagyma
2 babérlevél
3 ág kakukkfű
petrezselyemzöld
Ha a marhahús a kedvenced:
Marha steak meggy salsa-valÁrpagyöngyleves marhahússalAvokádós steak saláta
Elkészítése
A zöldségeket és a gombát megpucoljuk. A húst kockára vágjuk. A bacont csíkokra vágjuk. A vajon zsírjára sütjük a bacont. A pörcöt kiszedjük. Beletesszük a húskockákat, kissé körbepirítjuk. A húst kiszedjük, a zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a karottát, a gombát és a gyöngyhagymát. Visszarakjuk a húst, a bacont, megszórjuk és elkavarjuk a liszttel. Beletesszük a paradicsom sürítményt, felöntjük vörösborral és a marha alaplével. Hozzáadjuk a fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk és lassű tűzön (legjobb a sütőben) omlósra pároljuk.
Tipp: Párolt krumplival, krumplipürével vagy puha kenyérrel fogyasszuk!
A Burgundi marharagu-Boeuf bourguignon bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.