Burgundi marharagu-Boeuf bourguignon

  • 2022.08.31.
  • 2






Ha máshonnan nem, a Julia Child életét bemutató Julie és Julia című filmből szinte mindenkinek ismerős a burgundi marharagu.



Számomra inkább őszi, téli étel, de most beállt az esős idő, ízelítőt kapunk az őszből a nyár utolsó napján, hát gondoltam, hadd szóljon!



Igazán alkalmas arra, hogy nagyobb társaságot jóllalkassunk, és a látszat ellenére nem igényel rengeteg erőfeszítést.



Időigényes étel, ezért inkább hétvégére ajánlom!







Hozzávalók: 4 evőkanál vaj



1 kg marhahús



só, bors



10 dkg bacon



2 evőkanál liszt



1 közepes póréhagyma



3 cikk fokhagyma



3 evőkanál sűrített paradicsom



½ l burgundi vörösbor



1 l marha alaplé



20 dkg karotta



25 dkg apró csiperkegomba



10 dkg (ecetes) gyöngyhagyma



2 babérlevél



3 ág kakukkfű



petrezselyemzöld







Ha a marhahús a kedvenced:



Marha steak meggy salsa-valÁrpagyöngyleves marhahússalAvokádós steak saláta







Elkészítése



A zöldségeket és a gombát megpucoljuk. A húst kockára vágjuk. A bacont csíkokra vágjuk. A vajon zsírjára sütjük a bacont. A pörcöt kiszedjük. Beletesszük a húskockákat, kissé körbepirítjuk. A húst kiszedjük, a zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a karottát, a gombát és a gyöngyhagymát. Visszarakjuk a húst, a bacont, megszórjuk és elkavarjuk a liszttel. Beletesszük a paradicsom sürítményt, felöntjük vörösborral és a marha alaplével. Hozzáadjuk a fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk és lassű tűzön (legjobb a sütőben) omlósra pároljuk.



Tipp: Párolt krumplival, krumplipürével vagy puha kenyérrel fogyasszuk!




A Burgundi marharagu-Boeuf bourguignon bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.