Brownie Nigella módra
- 2013.01.20.
- 6
Brownie... a szó már önmagában is simogatja az ember lelkét, hát még kóstoláskor az ízlelőbimbóit. :) Többször készítettem már, de szerintem ez a Nigella féle verzió az egyik legjobb. Ez a brownie most egy jeles alkalomra készült....Flóra blogjának a 2. születésnapjára. :) Boldog blogszülinapot kívánok!Ez alkalomból pedig játékot is hirdetett, melyben browniet kell sütni, hiszen mindannyian tudjuk, ez Flóra kedvenc sütije.Kedves Flóra, bár csak virtuálisan, de fogadd tőlem sok szeretettel! :)Hozzávalók19 dkg étcsoki19 dkg vaj3 nagy tojás25 dkg cukor1 ek vanília aroma11,5 dkg liszt1 kk sókívánság szerint mandula vagy dióElőször a csokit és a vajat megolvasztjuk, és szép simára keverjük. Egy tálban a tojást habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk a csokis-vajat keveréket és összevegyítjük. Imádom, amikor a csoki hatására szépen színt vált a massza. :)Végül pedig beleforgatjuk a lisztet, sót és ha szeretnénk, akkor most mehet bele a mandula vagy dióbél. Én 2 marék aprított mandulát szórtam hozzá.Egy kisebb tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegítjük a sütőt.Most nem hagyományos tepsiben sütöttem meg a browniet, hanem egy kifejezetten erre a célra készült sütőalkalmatosságban, ún. brownie pan-ben.Nagyon mókásan néz ki, viszont baromi praktikus. Beleöntjük a tésztát, majd belehelyezzük a rácsot, és így sütjük meg. Amikor kihűlt, egyszerűen kihúzzuk a rácsot, és már ott figyelnek a szép szeletkék. :)Kb. 25 perc alatt készre sül.A sütő pedig így néz ki. Ezúton is köszönöm drága barátnőimnek, akiktől ezt kaptam ajándékba. :)Jó étvágyat!
A szerzőről
Flower receptes ládikája