Brownie

  • 2013.04.29.
  • 3

Húsvét (karácsony) után mindig kisül egy adag brownie nálunk... a csokifigura darabkák miatt is:)Tavaszt is ünnepeltünk mikor pár szem eperrel megleptük magunkat, s a hosszú útról haza jövet itthon meg fagyival kedveskedtek... Így mára megszületett a viszontlátás ünnepéhez a három az egyben: csokis brownie fagyival és eperrel...
Jó itthon!:)

e szerint a recept szerint készítem:"Hozzávalók:– 190 g vaj– 190 g jó minőségű étcsokoládé– 3 nagy tojás– 1 evőkanál vaníliakivonat– 250 g finom szemű kristálycukor– 115 g finomliszt– 1 kávéskanál só– 150 g vágott dióbél (opcionális)Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük ki tojást, a vaníliaaromát és a cukrot, legyen jó habos. Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, és keverjük hozzá a sót. Ha a csokis massza lehűlt, keverjük hozzá a tojásos-cukros masszát, míg egyneművé válik, majd adjuk hozzá a lisztet – és ha szeretnéd, a diót is. Kanalazzuk a tepsibe. Kb. 25 percig süssük."

Címkék

Süti