Brokkolis fülecsketészta

  • 2013.04.27.
  • 5

Iskolás koromban menzás voltam és nem fintorogtam, ha diós- vagy mákos tészta volt az ebéd. Ma is szeretem a krumplis- és káposztás tésztát is, bár az előzőket már évtized óta nem ettem.Amióta megismertem a tésztaételek készítésének számos lehetőségét, többször mondtam, hogy el tudnék élni egy jó ideig ilyen tésztákon.A változatos formák még izgalmasabbá teszik a végeredményt.A fülecske tészta több megjegyzésben a brokkolival van összepárosítva--persze ez nem zárja ki, hogy másképpen is el lehessen készíteni---ezért én most is beletettem a szószba.Amíg megfől a tészta, készen lesz a mártás is.Ez nem üres szó puffogtatás, valóban így van az esetek nagy részében.2 ek olívaolaj és 5 dkg vaj keverékén apróra vágott hagymát és fokhagymát fonnyasztottam, de nem pirítottam meg15 dkg gorgonzola sajtot tettem rá és megolvasztottam2 dl tejszínnel öntöttem fel és összefőztemfrissen őrölt borsot szórtam rá és kevés sót--
a sajt lehet nagyon sós ishozzáadtam az előre megfőzött,apró rózsákra szedett brokkolita tészta főzővizéből adtam hozzá és még kb. 5 dkg vajat
Összekevertem a kifőzött tésztával és apróra vágott metélőhagymával szórtam meg.Ezt csak a friss íz miatt tettem rá és azért ezt, mert ez nől az udvaron a cserépben.Nekünk nagyon ízlett, de aki nem rajong a kék sajtokért, az ne tegye bele, sőt lehet a gorgonzolától enyhébb fajtát is találni. Ennek elég karakteres az íze, de mi éppen ezért kedveljük.