Borított szilvás süti csokis mandulával

  • 2012.11.24.
  • 9

Hozzávalók:1 narancs30 kisebb szem szilva120 g margarin50 g hámozott mogyoró120 g finomliszt100 g porcukor1 rúd vanília1 kávéskanál fahéjcsipet só4 tojásszilvapálinka35 szem hámozott mandula50 g tejcsokiElkészítés:A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A narancsot forró víz alatt megmossuk, majd a héját lereszeljük.A szilvákat megmossuk, majd kimagozzuk.A margarint felolvasztjukEgy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, megkenjük olvasztott margarinnal, és magházukkal lefelé sűrűn kirakjuk felezett szilvaszeletekkel. A maradék szilvát gerezdekre vágjuk.A mogyorót megdaráljuk, majd összekeverjük a liszttel és a fahéjjal. A porcukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a sót és a tojásokat fehéredésig habosra keverjük.Beleszórjuk a narancshéjat, apránként a mogyorós lisztet, a meglangyosított margarint és a pálinkát.A szilva tetejére öntjük a masszánkat, majd a maradék szilvagerezdet belenyomkodjuk.
A sütő közepén 35-40 perc alatt készre sütjük.Amíg sül a torta megolvasztjuk a tejcsokit, és a hámozott mandulákat bevonjuk vele. Kivesszük a sütőből, 5 percig a formában pihentetjük, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Ráteszünk egy méreténél valamennyivel nagyobb tálat, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk.
Azonnal leemeljük a tetejéről (ami eredetileg az alja volt)
a fém tortalapot és a sütőpapírt.
A szilvák üregébe nyomkodjuk a csokis mandulát, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Címkék

Torta Gyümölcsös