Barna csiperke gomba mozzarellával és szarvasgombás sajttal töltve.
- 2023.09.18.
- 1
A barna csiperke gomba húsa vastagabb, íze karakteresebb, mint a fehér társa.
Kiváló köret sültekhez, de önálló ételként is fogyaszthatjuk. Tápláló és a kétféle sajt íze igazán remek összhangot ad.
Hozzávalók 2 személyre:
35 dkg barna csiperke gomba, 12 darab,
1 csomag mini mozzarella,
1-1 mokkáskanál só és frissen őrölt tarka bors,
8 szeletke szarvasgombás sajt, 4 szelet edami vagy más sajt,
kápia paprika darabkák a tetejére,
3 dkg vaj a sütőtál kikenéséhez.
A gombákat megmossuk, papírtörlőre rakjuk, a szárakat felszeleteljük, remek leves lett belőle.
A gombakalapok belsejét sózzuk, őrölt tarka borssal megszórjuk.
A sütőtálat kivajazzuk, a gombákat kalapjukkal lefelé belerakjuk. A mozzarella golyókat a közepére helyezzük, így tesszük a 180 fokos sütőbe 20 percre (alsó-felső sütés).
Amikor a sajt megolvadt, ráhelyezzük a sajtszeleteket, a paprikát és addig sütjük, míg a sajt aranybarna színt kap.
A sertésszűzhöz nagyon illik, de más sült húsok mellé köretként, illetve önállóan is tálalhatjuk.
A szerzőről
Bátor nyúl konyhája