Barackos-kakaós szelet

  • 2012.08.19.
  • 6

Rég jártam erre mostanában, de most van pár szabad napom, kicsit pótolok :)Rengeteg őszibarackunk van az idén, csak úgy potyog a fáról. Keresgéltem finom barackos süti után, és Gizinél meg is találtam a kedvemre valót. Kicsit más formában készült, mert nekem mindjárt két adaggal kell sütnöm, és a barack is nagyon érett volt, nem tudtam vele annyira szépen dolgozni, de nagyon-nagyon finom lett, és ez a lényeg.Az alapötlet itt olvasható.Hozzávalók:őszibarack4 tojás24 dkg porcukor3 cs. vaníliás cukor25 dkg vaj4 ek. kakaó2 dl tejszín26 dkg liszt1 cs. sütőporfél tk. szódabikarbónakevés tejKözepes méretű tepsibe sütőpapírt terítettem. A barackot meghámoztam, szeletekre vágtam és kiraktam vele a tepsi alját. Az eredeti receptben Gizi nem hámozta meg a barackot, úgy sokkal szebben megtartja a formáját, és mutatósabb a süteményben. (Nekem muszáj volt lehúznom a héját, nálam csak így eszi meg a család.)A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval, olvasztott vajjal habosra kevertem, hozzáadtam a tejszínt is. A lisztben elkevertem a szódabikarbónát és a sütőport, majd ezt is a masszához kevertem. Kis tejjel még lazítottam a masszát, majd a barackra öntöttem, elsimítottam.180 fokos sütőben 40 percig sütöttem.Tálcára borítottam, majd lehúztam róla a sütőpapírt.A sütemény nagy előnye, hogy a lédús barack miatt nem szárad ki a tészta, isteni finom szaftos és lágy marad.