Almás túrós
- 2013.05.01.
- 9
Szerintem ez a legdiétásabb süti, ami finom is, és nem tartalmaz mindenféle édesítőfélét. Itthon szeretjük az almát, meg a túrót is, úgyhogy nagy népszerűségnek örvend.Egy másik előnye, hogy azokat az almákat lehet vele hasznosítani, amit egyébként már nem szívesen ennénk meg.A tepsi mérete: 35x22 cm, a recept pedig a NoSaltyról származik.Hozzávalók1 kg alma reszelve50 dkg túró8 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor3 tojásElkészítésAz almákat lereszeljük, levét kicsavarjuk, a tepsi aljára rakjuk.A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, és a cukrokkal.A tojásfehérjéket felverjük, majd a túróhoz keverjük.A túrós masszát az almára terítjük.Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük.
A szerzőről
Ízek és élmények