Almafelfújt

  • 2013.04.07.
  • 6

Rég volt már felfújt a blogon, úgyhogy most hoztam egyet. Én a formából kanalazgattam, nagyon finom volt. :)A receptet a NoSaltyn találtam.És van egy kis hírem a cukrász szakmai gyakorlatomról is. :) Most pénteken kezdtem az Édes-Gyömbér Cukrászdában. Egy kisebb cukrászda, nagyon kedves mindenki, egyelőre nyilván még nem csináltam nehéznek számító dolgokat, de pl. vakszoltam, sós sütit pakoltam, mosogattam, elvágtam a képviselőfánkokat, és hordtam az alapanyagokat. Izgalmas volt így előszörre.:)Hozzávalók2 alma50 g liszt45 g cukor40 g vaj2 dl tej2 tojásfahéjElkészítésAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és robotgépben pürésítjük.A tojásokat szétválasztjuk. A tejet felforrósítjuk.Megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a lisztet, és habverővel csomómentesre keverjük. A tejet hozzáöntjük, és elkeverjük.Hozzáadjuk az almapürét, a cukrot, a tojások sárgáját, a fahéjat, és összekeverjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához adjuk.A formákat kikenjük vajjal, megszórjuk cukorral, majd beleöntjük a masszát.Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük.