ÁJULT IMÁM ÉS MUSZAKA HÁZASSÁGA

  • 2023.09.02.
  • 8


4 db közepes padlizsán0,5 kg krumpli,500 g pulyka tokányhússó, bors, fahéj1 kk pirospaprika1 db babérlevél1 üveg paradicsompüré, vagy hámozott paradicsom1 nagy fej hagyma4-5 gerezd fokhagyma1 db kápia, vagy kaliforniai paprika1 dl fehér borolívaolajA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és egy tepsibe karikázzuk. A padlizsánokat hámozatlanul, hosszában kettévágjuk, mélyen felkockázzuk, 1/2 órára erősen besózzuk, műanyag szűrőtálba állítjuk, hogy kesernyés levük elfolyhasson.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk.Kevés olivaolajon a hagymát, paprikát megdinszteljük, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a borral és fűszerezzük. kb 5 percig forraljuk majd felöntjük a paradicsommal.Ha hús puha akkor krumplira tesszük és rárakjuk a felvágott padlizsánt. Sütőben 180 fokon, kb fél óra alatt készre sütjük.