A tökéletes szezon desszert: cseresznyés clafoutis
- 2011.06.17.
- 7
Azt mondják az időjósok, hogy a hétvégén a nyár is elmegy melegebb éghajlatra és itthagy minket alig 20 fokban. A nyár visszacsempészésének legjobb módja egy kényeztető, könnyű cseresznyés clafoutis elkészítése. Magyarul tejespite, de a fhransziás clafoutis annyira gasztroblogosan hangzik, hogy muszáj így interpretálni :) summer clafoutisRecept:kb. fél kg cseresznye, kimagozva125 g liszt2 evőkanál kristálycukor3 tojás3 dl tej1 kávéskanál vanília kivonatAz ikeás pitetálamban készítettem. Első lépésben kimagoztam a cseresznyét, kivajaztam a tálat, aztán összeállítottam a tésztát, ami egyébként lényegében palacsintatészta. Az egészben az a legjobb, hogy 10 perc alatt kész van (+ a cseresznye magozás - de ha van már otthon magozva, akkor ezt ugye megspórolhatjuk). A cukrot először a tojással, majd a tejjel habosra kevertem, ehhez részletekben hozzáadtam a lisztet. Van amelyik recept sütőport is ír, én ezt kihagytam. Kivajaztam a tálat, beleraktam a kimagozott cseresznyét, majd ráöntöttem a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem, akkor jó, ha remegős lesz a tészta és nem túl kemény. Langyosan érdemes fogyasztani, porcukorral megszórva.summer clafoutis
A szerzőről
Manóka gasztroblogja