Húsgombócok kapormártással
- 2013.08.10.
- 2
A főtt leveshús hasznosítására adok most egy tippet.
Kérte egy kedves ismerősöm, hogy írjak valami jó
ötletet arra,hogyan lehetne rávenni a család tagokat,
hogy a főtt hús is elfogyjon .
Nos egy jó szósszal tálalva biztosan hasznosul.
Hozzávalók:
a gombóchoz20 dkg leveshús(bármilyen sertés,baromfi, marha)darálva, vagy apróra vágva2 db tojás2 zsömlezsemlemorzsa
az állag beállítására
1 csokor petrezselyemdelikátbors1 ek olaj
A gombócokat összeállítottam a hozzávalókból, és
húslevesben megfőztem.
kaporszósz:1
csokor kapor1
kisebb fej vöröshagyma0.5
l húsleves2
ek étolajannyi liszt, amennyit az olaj felvesz1
pohár 12%-os tejföla szósz: az olajon megdinszteltem a hagymát,
majd a vágott kaport beletettem ,felöntöttem
levessel,és behabartam tejföllel, liszttel.
A húsgombócokat a szósszal leönve hidegen tálaltam.