Húsgombócok kapormártással

  • 2013.08.10.
  • 2




A főtt leveshús hasznosítására adok most egy tippet.


Kérte egy kedves ismerősöm, hogy írjak valami jó



ötletet arra,hogyan lehetne rávenni a család tagokat,


hogy a főtt hús is elfogyjon .


Nos egy jó szósszal tálalva biztosan hasznosul.




















Hozzávalók:
a gombóchoz20 dkg leveshús(bármilyen sertés,baromfi, marha)darálva, vagy apróra vágva2 db tojás2 zsömlezsemlemorzsa
az állag beállítására
1 csokor petrezselyemdelikátbors1 ek olaj

A gombócokat összeállítottam a hozzávalókból, és

húslevesben megfőztem.

kaporszósz:1
csokor kapor1
kisebb fej vöröshagyma0.5
l húsleves2
ek étolajannyi liszt, amennyit az olaj felvesz1
pohár 12%-os tejföla szósz: az olajon megdinszteltem a hagymát,






majd a vágott kaport beletettem ,felöntöttem






levessel,és behabartam tejföllel, liszttel.

A húsgombócokat a szósszal leönve hidegen tálaltam.