~ SZTRACSATELLA TEKERCS ~

  • 2023.05.20.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, csipet sóTöltelék :- 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 3 dl tej- 2 dl tejszín, 3 ek porcukor, 1 tk vaníliakivonat- 5 dkg étcsokoládéA sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy nagy gáztepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig és jó habosra verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe egyengetjük és kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.Ha a piskóta megsült egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt a hosszabbik oldal mentén feltekerjük.
A tejben megfőzzük a pudingport, hozzákeverjüük a porcukrot és a vaníliát, majd kihűtjük. A tejszínt habá verjük, majd kevés habbal fellazítjuk a pudingot, ezután hozzákeverjük a többi habot és a lereszelt csokoládét.A piskótát kitekerjük és
megkenjük a krém 3 / 4 - ével majd visszatekerjük, ezutána
maradék krémmel bekenjük a tekercset és 3 - 4 órára
hűtőbe tesszük.