~ AMARÉNA MEGGYES TIRAMISU ~
- 2023.05.04.
- 8
»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 25 dkg mascarpone
- 50 ml amaretto - vagy 1 - 2 tk színtelen mandulaaroma
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
-
kb 15 dkg
amaréna meggy szirupban
- babapiskóta
- kakaópor
A amaréna meggyet leszűrjük, a levét félretesszük. A tojásokat kétfelé választjuk, a sárgákat a cukorral egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felé helyezve, addig habosítjuk amíg sűrű krémet nem kapunk. A kihűlt tojáshabot összekeverjük a krémsajttal és a likőrrel.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval és a vaníliás cukorral kemény habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
Egy tálba kanalazzuk a krém 1 / 3 - át, megszórjuk meggyel, majd kirakjuk a meggyes szirupban megmártott babapiskótával, ismét a krém 1 / 3 - a, meggy, babapiskóta és végül a megmaradt krém.
Díszítésként a tetejére ferdén vágott babapiskótát és meggyet helyezünk, megszórjuk kakaóporral, majd 3 - 4 órán át - de legjobb egy éjszakán át - hűtőben pihentetjük.
A szerzőről
Juditka konyhája