~ AMARÉNA MEGGYES TIRAMISU ~

  • 2023.05.04.
  • 8



»HOZZÁVALÓK«

- 3 tojás

- 3 ek cukor

- 25 dkg mascarpone

- 50 ml amaretto - vagy 1 - 2 tk színtelen mandulaaroma

- 1 tasak vaníliás cukor

- csipet só

-
kb 15 dkg
amaréna meggy szirupban

- babapiskóta

- kakaópor





A amaréna meggyet leszűrjük, a levét félretesszük. A tojásokat kétfelé választjuk, a sárgákat a cukorral egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felé helyezve, addig habosítjuk amíg sűrű krémet nem kapunk. A kihűlt tojáshabot összekeverjük a krémsajttal és a likőrrel.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval és a vaníliás cukorral kemény habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
Egy tálba kanalazzuk a krém 1 / 3 - át, megszórjuk meggyel, majd kirakjuk a meggyes szirupban megmártott babapiskótával, ismét a krém 1 / 3 - a, meggy, babapiskóta és végül a megmaradt krém.

Díszítésként a tetejére ferdén vágott babapiskótát és meggyet helyezünk, megszórjuk kakaóporral, majd 3 - 4 órán át - de legjobb egy éjszakán át - hűtőben pihentetjük.