Zsebes karaj cseréptálban sütve
- 2016.11.27.
- 0
Már van fent egy recept amit sütÅ‘zacskóban készÃtettünk, de szerintem ez most sokkal finomabb lett, és vajpuhára sült a cseréptálban.
A hús annyira friss volt, hogy előtte nap még élt a malac :D Hozzávalók:
1 jó nagy darab egész karaj csont nélkül,2 fej hagyma karikára vágva,200 g bacon,1 kisebb darab kolbász,1 db kaliforniai paprika felcsÃkozva, sajt (elhagyható, de nem érdemes, természetesen a lapka sajt nem paleo, helyette egy éven túl érlelt sajt használható)Páchoz:
olaj (Paleoban - Paleolaj),pirospaprika,só,
bors,fokhagymasóElkészÃtés:1. A zöldségeket és a kolbászt, bacont elÅ‘készÃtjük.2. A húsra zsebeket vágunk, úgy, hogy kb. ujjnyi vastag szeleteket kapjunk.3. A húst belerakjuk a cserépedénybe, úgy, hogy elÅ‘tte kb. 1 dl vizet öntünk az edénybe, majd mellé rakjuk megmaradt zöldséget, szalonnát. (Az edényt elÅ‘tte fél órára áztassuk be.)4. A húst alaposan bedörzsöljük a páccal, úgy, hogy a zsebekbe is jusson.5. Minden zsebbe teszünk egy szelet ajtot, egy szelet hagymát, és egy karika kolbászt, egy kevés bacont, és a tetejére egy csÃk kaliforniai paprikát. 6. Ha van idÅ‘nk jót tesz neki ha egy fél napot csücsül a hűtÅ‘ben, de ha erre nincs idÅ‘nk, akkor hideg sütÅ‘be rakva kezdjük el sütni.9.200 fokos (ha van, légkeveresés üzemmódban) sütÅ‘ben 2 óra alatt készre sütjük. Az utolsó fél órában fedÅ‘ nélkül süssük.