Zsebes karaj cseréptálban sütve

  • 2016.11.27.
  • 0

Már van fent egy recept amit sütőzacskóban készítettünk, de szerintem ez most sokkal finomabb lett, és vajpuhára sült a cseréptálban.
A hús annyira friss volt, hogy előtte nap még élt a malac :D Hozzávalók:
1 jó nagy darab egész karaj csont nélkül,2 fej hagyma karikára vágva,200 g bacon,1 kisebb darab kolbász,1 db kaliforniai paprika felcsíkozva, sajt (elhagyható, de nem érdemes, természetesen a lapka sajt nem paleo, helyette egy éven túl érlelt sajt használható)Páchoz:
olaj (Paleoban - Paleolaj),pirospaprika,só,
bors,fokhagymasóElkészítés:1. A zöldségeket és a kolbászt, bacont előkészítjük.2. A húsra zsebeket vágunk, úgy, hogy kb. ujjnyi vastag szeleteket kapjunk.3. A húst belerakjuk a cserépedénybe, úgy, hogy előtte kb. 1 dl vizet öntünk az edénybe, majd mellé rakjuk megmaradt zöldséget, szalonnát. (Az edényt előtte fél órára áztassuk be.)4. A húst alaposan bedörzsöljük a páccal, úgy, hogy a zsebekbe is jusson.5. Minden zsebbe teszünk egy szelet ajtot, egy szelet hagymát, és egy karika kolbászt, egy kevés bacont, és a tetejére egy csík kaliforniai paprikát. 6. Ha van időnk jót tesz neki ha egy fél napot csücsül a hűtőben, de ha erre nincs időnk, akkor hideg sütőbe rakva kezdjük el sütni.9.200 fokos (ha van, légkeveresés üzemmódban) sütőben 2 óra alatt készre sütjük. Az utolsó fél órában fedő nélkül süssük.