Zamatos turbolyás vöröslencse-főzelék

  • 2021.01.02.
  • 5

A zamatos turbolya elsősorban frissen, nyersen adja ki ízét. Én a főzés legvégén is teszek az ételbe és a tálaláskor frissen vágva szintén. Ez a vöröslencse-főzelék is így készült.Így készítettem: 1 közepes sárgarépát lereszeltem, 1 gerezd fokhagymával zsíron pirítottam, majd lefedve pár percet pároltam, ezután hozzáadtam fél bögrényi vörös lencsét, amit előzetesen beáztattam (lehet fermentálni is előzetesen), majd az áztatóvizet elöntöttem. Kevés vízzel felöntve, pici őrölt babérlevéllel, pici őrölt gyömbérrel, sóval, őrölt fekete borssal fűszerezett vízben megfőztem. Szinte csak felforralni kell. Tejszínnel elkevert keményítővel behabartam, reszelt citromhéjjal és apróra vágott zamatos turbolyával fűszereztem még. Tálaláskor frissen vágott zamatos turbolyával szórtam meg.
Zamatos turbolya
mint vadzöldség bemutatása:
ittZamatos turbolyások az Erdőkóstoló blogon: itt

Címkék

Zamatos Turbolya