Vaddisznó és knédli avagy Ezt még nem is mondtam

  • 2021.04.11.
  • 7

A napokban szóba került... nekem meg eszembe jutott, hogy bár néhányszor már készítettem knédlit, de az én Drágájimnak még nem mondtam el, hogy melyik recept lett nálam a befutó - nemsaját-.No, ma itt volt az alakalom, épp csak egy laza kis vaddisznóragut kellet dobnom hozzá...
VADDISZNÓRAGU GOMBÁVAL







ÉS KNÉDLIVELHozzávalók:1 kg vaddisznócomb3 ek. csípős mustár25 dkg gomba (vagy erdei gomba)15 dkg kenyérszalonna1 nagy fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma1,5 dl passata (passzírozott paradicsom)1,5 dl vörösbor1 db babérlevélőrölt köménykakukkfűsóA vaddisznócombot szépen megtisztítjuk, felkockázzuk és csípős mustárral alaposan bekeverjük, egy kis olajjal átforgatjuk, majd legalább! egy éjszakán át (akár 1/1,5 napig) hűtőben érleljük, pácoljuk, hosszabb időnél célszerű ha egyszer-kétszer átmozgatjuk.A vöröshagymát és a szalonnát, felaprítjuk/felkockázzuk, együtt üvegesre sütjük, rátesszük a bepácolt vaddisznóhúst, és amikor az elveszti nyers színét, beízesítjük zúzott fokhagymával, köménnyel, kakukkfűvel, egy babérlevéllel és sóval; felöntjük a vörösborral, majd egy forrás után a passata-t is belekeverjük, innen tovább pörkölt módján készre főzzük.Közben a gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk és az utolsó 20-25 percben a raguba főzzük.