Vaddisznó és knédli avagy Ezt még nem is mondtam
- 2021.04.11.
- 7
A napokban szóba került... nekem meg eszembe jutott, hogy bár néhányszor már készÃtettem knédlit, de az én Drágájimnak még nem mondtam el, hogy melyik recept lett nálam a befutó - nemsaját-.No, ma itt volt az alakalom, épp csak egy laza kis vaddisznóragut kellet dobnom hozzá...
VADDISZNÓRAGU GOMBÃVAL
ÉS KNÉDLIVELHozzávalók:1 kg vaddisznócomb3 ek. csÃpÅ‘s mustár25 dkg gomba (vagy erdei gomba)15 dkg kenyérszalonna1 nagy fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma1,5 dl passata (passzÃrozott paradicsom)1,5 dl vörösbor1 db babérlevélÅ‘rölt köménykakukkfűsóA vaddisznócombot szépen megtisztÃtjuk, felkockázzuk és csÃpÅ‘s mustárral alaposan bekeverjük, egy kis olajjal átforgatjuk, majd legalább! egy éjszakán át (akár 1/1,5 napig) hűtÅ‘ben érleljük, pácoljuk, hosszabb idÅ‘nél célszerű ha egyszer-kétszer átmozgatjuk.A vöröshagymát és a szalonnát, felaprÃtjuk/felkockázzuk, együtt üvegesre sütjük, rátesszük a bepácolt vaddisznóhúst, és amikor az elveszti nyers szÃnét, beÃzesÃtjük zúzott fokhagymával, köménnyel, kakukkfűvel, egy babérlevéllel és sóval; felöntjük a vörösborral, majd egy forrás után a passata-t is belekeverjük, innen tovább pörkölt módján készre fÅ‘zzük.Közben a gombát megtisztÃtjuk, feldaraboljuk és az utolsó 20-25 percben a raguba fÅ‘zzük.
A szerzőről
Őrülten jó ételek