Sült camembert salátával

  • 2022.04.02.
  • 8

Talán ez a világ legegyszerűbb meleg étele. Pár hozzávaló, pár perc és kész a vendégvárónak is beillő fogás. A legfurább az, hogy talán az is megeszi majd így ezt a sajtot, aki egyébként nem szereti. A sült camembert íze megváltozik, belseje ellágyul, krémes-nyúlós lesz. Mint egy modern rántott sajt, de nem kell mindig rántani, elég pár csepp olaj és sülhet a sajt. Egyszerű és finom. Talán a világ legegyszerűbb meleg étele...Hozzávalók (személyenként):1 db camembert korong1 nagy marék vegyes salátaolívaolajcitromlésóborsElkészítése:Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, ne legyen túl forró. Pár csepp olívaolajon elkezdjük a natúr camembert sütését, mindkét oldalán addig sütjük, amíg szép színt kap, addigra a belseje ellágyul, az íze átalakul (azok, akik nem szeretik ennek a penészes sajtnak az ízvilágát, meglepődve tapasztalják majd, hogy micsoda ízváltozás áll be).Míg a sajt sül, a friss, ízlésünknek megfelelő salátát megmossuk, megszárítjuk, majd az olívaolaj-citromlé-pici só-pár tekerés friss bors alaposan összerázott emulziójával meglocsolgatjuk.Tálalásnál egy marék saláta, tetejére a sült sajt és kész. 10 perc.Érdemes próbálkozni és mindig kipróbálni valami újat...