Savanyú káposztás húsgolyók
- 2015.11.03.
- 3
Amikor pénteken a piacon bevásároltam, vasárnapra
rakott káposztát
terveztem savanyú káposztából.Ám mikorra oda került a sor, hogy elkezdjem - valahogy elszállt az ihlet, pontosabban újabb ihlet érkezett.A darált hús összekevertem sóval, őrölt pirospaprikával, őrölt feketeborssal, apróra vágott vöröshagymával és egy kevés vízzel. A húsmasszából diónyi gombócokat formáltam, melyeket zsíron megpirítottam.A körbe sütött húsgolyókat kiszedtem a zsírból, melyben felszeletelt vöröshagymát fonnyasztottam. Rádobtam a megvágott, de ki nem öblített savanyú káposztát, kevés őrölt pirospaprikát. Hozzáadtam a húsgolyókat és kevés vizet aláöntve (időnként pótolva) puhára főztem.Jó nagy adag tejfellel és puha kenyérrel tálaltam.
A szerzőről
Muskátli büfé