SZEDRES CLAFOUTIS

  • 2014.08.09.
  • 9

Ismét egy számomra kimondhatatlan nevű pite.Clafoutis
/ejtsd: klafuti/ , mint innen megtudtam egy francia tejes pite sok-sok gyümölccsel.Nem túl édes, tehát aki édesebben szeretné akkor a megadott mennyiségű cukortól többet tegyen bele.50 dkg szeder3 tojás10 dkg kristálycukor2 cs. vaníliás cukor 13 dkg liszt1,5 dl tej1,5 dl 30%-os habtejszíncsipet sóvaj, a tepsi kikenéséhezA szedret megmostam, papírtörlővel leitattam róla a vizet és összekevertem 5 dkg kristálycukorral. A többi hozzávalókból palacsintaszerű tésztát készítünk.A szedret beletesszük a tepsi aljába. Most egy 18 x 25 cm-es üvegtepsit választottam, amit ki kellett volna kenni vajjal. De elfelejtettem, máskor majd jobban odafigyelek!!Ráöntöttem a palacsintatésztát ami szépen beborította. Előmelegített gázsütőben 40 percig sütöttem 4-es 5-ös fokozaton.Amikor már láthatóan megsült akkor hagyjuk a tepsiben kihűlni. Nekem ez nem sikerült, mert még melegen felkockáztam, megporcukroztam a tetejét és megkóstoltam.Mivel nem kentem ki vajjal a tepsit, ezért jobban megpirult az oldala mint ahogy kellett volna.De a sok gyümölcstől nagyon-nagyon finom volt.És a másik csoda, hogy a szeder feljött a tetejére!
Jó étvágyat!

Címkék

Pite Szeder Clafoutis