Pácolt lilahagyma
- 2018.08.27.
- 0
Micsoda gyönyörűséges egy hagyma félbe vágva, hát még egy lilahagyma milyen csodás.Régi jól bevált ecetes pácolt hagyma, ami talán az egyik legszebb savanyúság. KitűnÅ‘ szendvicsekhez, salátákhoz, hamburgerbe.Nagyon finom pecsenyéhez, füstölt húsokhoz, disznóságokhoz tökéletes.És akkor az ázsiai, a közel-keleti, de akár a mexikói életek kÃsérÅ‘je is lehetAmi hozzávaló, szinte egyenlÅ‘ a semmivel, mégis az egyik legfinomabb csemegék egyike.
Egy üvegecskével ha elkezdel, abba sem tudod hagyni.A recept nem új keletű, valamikor régebben internetes bolyongásom során akadtam rá, többször meg akartam osztani, de valahogy felejtÅ‘dött.Most érkezett el az ideje, hogy közre adjam, mert gyönyörű lilahagymával vannak tele az üzletek, és a piacok. Ráadásul én is most készÃtettem egy adaggal.Hozzávalók:2 közepes lilahagyma karikára vágva2-3 vékony szelet lime2,5 dl borecet vagy almaecet2 evÅ‘kanál cukor1 teáskanál adalékmentes só1 teáskanál koriandermag1 teáskanál szemes bors0,5 dl lime levefelöntéshez vÃzA hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.Kisebb üvegekbe osszuk szét, és minden üvegbe tegyünk egy-két vékony szelet lime-t.Az ecetet, cukrot, sót, és a fűszereket forraljuk fel, és még forrón öntsük a hagymára, egyenletesen elosztva a levet, majd a vÃzzel öntsük fel az üvegeket, és kössük le.
Amikor kihűlnek, mehetnek a hűtőbe.Azonnal fogyasztható, de 2-3 óra elteltével sokkal finomabb lesz.