Medvehagyma krémleves

  • 2021.04.20.
  • 5

Még mindig tart a medvehagyma szezon, és ugyan azt gondoltam idén nem fogok már több medvehagymás receptet megosztani Veletek, de nem bírom ki, mert nagyon szeretem ezt
a harsány zöld színét és friss ízét, ami akármennyire is borús ez az április, mégis a tavaszt idézi. A hűtőben most is pihen még egy nagy csokor, aminek nem is tudom még mi lesz a sorsa, de aki teheti, menjen és szedjen, vagy rendeljen a GerecseSzatyor oldalán, ahol a vegyszermentes medvehagymán kívül sok finomsággal is találkozhattok még. Mivel akkor is jön a tavasz és a jó idő, mert valahol már biztos itt van a közelben, így a termelőknél is egyre több újdonságot találtok majd, nézzetek körül náluk.
Hozzávalók: 10 dkg medvehagyma 2 közepes burgonya 6 dl alaplé vagy víz só, bors 1 tk. szárított zöldségkeverék 1,5 dl tejszín 2 főtt tojás aprítvaElkészítési idő: 30 perc

Felcsíkozom a medvehagymát, felkockázom a burgonyát, majd kevés olajon megpirítom őket. Felöntöm az alaplével és jöhetnek a fűszerek, majd 15 percig főzöm. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejszínt, még egyet forralok rajta és már tálalom is az aprított főtt tojással.