Medvehagyma és gomba
- 2015.05.12.
- 6
Ezerszer elmondtam már magamnak, hogy csak és kizárólag listával menjek el vásárolni. Lista 99 %-ban van is nálam, de ha bekapcsol a pásztázó üzemmódom, akkor néha beugrik valami "kihagyhatatlan" ajánlat a kosaramba.Így jártam legutóbb fél kg fehér csiperke gombával. Egy napot még ellébecolt a hűtőben, de azután valamit kezdeni kellett vele: ötlet nulla.Egy biztos - meg kell tisztítani és felszeletelni. Megtörtént - ötlet még sehol.Felszeleteltem két kisebb fej vöröshagymát, de az ötlet még most sem volt sehol.Zsíron megfonnyasztottam a hagymát, sóztam és rádobtam a felszeletelt gombát. Kevergettem, borsoztam és szinte csak érintőlegesen megszórtam pirospaprikával.
Kínomban egy újabb vizslatás a hűtőben - ahol arcomba bámult egy kis maradék, olajban eltett medvehagyma pesto. Tűzijáték és dobpergés!A kb három kávéskanálnyi pestot hozzáadtam a már majdnem kész gombához.Kenyeret vágtam, megpirítottam és formákat szúrtam ki belőlük.A medvehagymás gombát a hercig kis kenyérkékre halmoztam és jó étvágyat kívántam magunknak.Nagyon ott volt a szeren a mai vacsora! A legvégét kenyér nélkül tüntettem el.
A szerzőről
Muskátli büfé