Mandulás csók
- 2014.03.31.
- 9
...az a bizonyos boldogságos, aminem mellesleg MACARONnak indult! :)))(Az összetevők meg majdnemhogy azonosak. :) Tudom, hogy elmúlt A MACARON VILÁGNAPJA(vagy a boldogság világnapja?!)-csakhogy én lassabban pufferelek. :)))Hozzávalók:-10 dkg tojásfehérje (3 db tojásból)-6 dkg kristálycukor-10 dkg finomra őrölt mandula-20 dkg porcukor-1 tk (sárga)ételfesték-1 tk JÉGVIRÁG (vaníliás, szilvás, tokaji balzsamecet) a töltelék:-LEVENDULÁS SZILVALEKVÁR
(de csak egy párba, mert az összes elfogyott, töltelék nélkül) Lényeg a lényeg, hogy bár nincs csúcskategóriávalfelszerelt konyhám, de falusi viszonylatbannem annyira gyenge a gépparkom;na de, hogy még egyszer neki nem állokmandulát darálni, az egyszer biztos!Hogy miért?Ezért!!! :)))Ja még kávédarálóm is van(mondjuk, azt már én sem tudom, hogy miért),de úgy gondoltam, hogyha ezekkel nem érek el sikert,hagyom az egészet a fenébe és bekanalazomaz egész porcukros kotyvaszt ebéd helyett!Vagy mellé!
:D :D :D Tehát, a mandulát először önmagában,majd a porcukorral átdaráltam(69-szer; 6 vagy 9-szer :))),át is szitáltam, majd miután a szoba-hőmérsékletűtojásfehérjét a kristálycukorral felvertemés az ételfestéket hozzáadtam,kanalanként ezt is belekevertem.Hogy biztos legyen a végeredmény, 5 percig kevertem.A masszát teáskanállal adagoltama macaron-sütőlapra(mert hát még csöppet folyós is lett!) fél órát az asztalon hagytam akicsikéket száradni, majd150 fokos sütőben, 15 perc alattkiszárítottam.Szárítás után a lapon hagytam kihűlni,onnan leszedve pedig (csak egy párat :) aLEVENDULÁS SZILVALEKVÁROMMALtapasztottam össze.88 korong lett a végeredmény!Jóval egyszerűbb lett volna a dolgom,ha (legalább) két sütőlapom van, mertakkor nem pöcsöltem vacakoltam volna2 órát a konyhában ezek miatt!Ui.: igen kedves Bloggertársné, megkésve bár,de megvolt nálam is a boldogság-legalább ehetőek lettek a korongok! ;)És miután felismertem, hogy a kész műmég csak nem is hasonlít a macaronra(annál inkább a mandulás csókra),egy gyors keresztelő után boldoganfalatoztuk be majd az egész mennyiséget!Finomnak ugyanis elképesztően finom lett! :)))))
A szerzőről
Csont nélkül...csak egyszerűen