Levesként végezte

  • 2011.06.20.
  • 5

Rendületlenül nőnek a kis gömböcskék, folyamatosan ajándékozom el őket, illetve "gyorsan
meg van"

ételeket készítek belőlük. Krémleves nekem jöhet bármiből, ami a
botmixer alá kerül, az nem menekül. Nincs túl bonyolítva ez az étel, a kapor és a fokhagyma
adja
a cukkinihez a pluszt. Ha nagyobb méretű a cukkini ajánlatos kimagozni, a zsengébbek mehetnek maggal
együtt a levesbe. Bármilyen sajtot lehet reszelni rá, krutont, nokedlit tehetünk bele betétként, ki mire éhezik meg.Elkészítés:A meghámozott, magoktól megszabadított, megmosott cukkinit kockára vágom. A vöröshagymát megpucolom, felaprítom. Olajon megpárolom a cukkinit a hagymával együtt, sózom, borsozom, beleteszem az aprított fokhagymát is. Ha teljesen puha minden hozzávaló, rúdmixerrel pürésítem és felöntöm vízzel. Két púpos evőkanálnyi tejfölt kikavarok 1 evőkanál liszttel, forró levessel hígítom majd visszaöntöm a lábasba és kiforralom a levest. Az aprított kaprot csak a legvégén adom hozzá. Tálaláskor reszelt sajtot szórok bele.

Címkék

Cukkini Leves Kapor