Levesként végezte
- 2011.06.20.
- 3
Rendületlenül nőnek a kis gömböcskék, folyamatosan ajándékozom el őket, illetve "gyorsan
meg van"
ételeket készÃtek belÅ‘lük. Krémleves nekem jöhet bármibÅ‘l, ami a
botmixer alá kerül, az nem menekül. Nincs túl bonyolÃtva ez az étel, a kapor és a fokhagyma
adja
a cukkinihez a pluszt. Ha nagyobb méretű a cukkini ajánlatos kimagozni, a zsengébbek mehetnek maggal
együtt a levesbe. Bármilyen sajtot lehet reszelni rá, krutont, nokedlit tehetünk bele betétként, ki mire éhezik meg.ElkészÃtés:A meghámozott, magoktól megszabadÃtott, megmosott cukkinit kockára vágom. A vöröshagymát megpucolom, felaprÃtom. Olajon megpárolom a cukkinit a hagymával együtt, sózom, borsozom, beleteszem az aprÃtott fokhagymát is. Ha teljesen puha minden hozzávaló, rúdmixerrel pürésÃtem és felöntöm vÃzzel. Két púpos evÅ‘kanálnyi tejfölt kikavarok 1 evÅ‘kanál liszttel, forró levessel hÃgÃtom majd visszaöntöm a lábasba és kiforralom a levest. Az aprÃtott kaprot csak a legvégén adom hozzá. Tálaláskor reszelt sajtot szórok bele.
A szerzőről
Faluvégi kurta konyha