Kukoricalisztes- joghurtos formakenyér

  • 2014.08.04.
  • 7

Gyönyörű színű, nagyon finom ízű kenyér. A recept innen, eredeti hozzávalók a linken, nálam némileg módosultak az arányok. Hozzávalók:2,25 dl. víz2 tk. cukor2,5 dkg. élesztő1 kispohár (140 g.) joghurt3 ek. olaj2 ek. burgonyapehely1 tk. sikér1 kk. kurkuma1 csipet aszkorbinsav10 dkg. kukoricaliszt45 dkg. kenyérliszt (BL 80)1 csapott ek. só.Elkészítés:1 dl. langyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Mikor felfutott, a kenyér hozzávalóit bedagasztjuk. Rugalmas, sima tésztát dagasszunk.A bedagasztott tésztát duplájára kelesztjük kb. 60- 70 perc alatt.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, hosszúkás cipót formálunk belőle, kenyérformába tesszük, és újra kelesztjük kb. 30 percet.Bevagdossuk.Előmelegített 200- 220 C fokos sütőbe megsütjük, kb. 20- 30 perc alatt.Jó étvágyat! :)