Kukoricalisztes- joghurtos formakenyér
- 2014.08.04.
- 7
Gyönyörű szÃnű, nagyon finom Ãzű kenyér. A recept innen, eredeti hozzávalók a linken, nálam némileg módosultak az arányok. Hozzávalók:2,25 dl. vÃz2 tk. cukor2,5 dkg. élesztÅ‘1 kispohár (140 g.) joghurt3 ek. olaj2 ek. burgonyapehely1 tk. sikér1 kk. kurkuma1 csipet aszkorbinsav10 dkg. kukoricaliszt45 dkg. kenyérliszt (BL 80)1 csapott ek. só.ElkészÃtés:1 dl. langyos vÃzben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztÅ‘t.Mikor felfutott, a kenyér hozzávalóit bedagasztjuk. Rugalmas, sima tésztát dagasszunk.A bedagasztott tésztát duplájára kelesztjük kb. 60- 70 perc alatt.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, hosszúkás cipót formálunk belÅ‘le, kenyérformába tesszük, és újra kelesztjük kb. 30 percet.Bevagdossuk.ElÅ‘melegÃtett 200- 220 C fokos sütÅ‘be megsütjük, kb. 20- 30 perc alatt.Jó étvágyat! :)