Kovászos uborka krumplival készÃtve
- 2018.06.24.
- 3
Régóta kering az interneten
👣👀a sváb kovászos uborka,
🥒🥒🥒
amit kenyér helyett krumplival készÃtenek.
:)Éppen ezért a leve tiszta marad, nem lesz zavaros.Fontolgattam már tavaly is, hogy kipróbálom, de csak most került rá lehetÅ‘ségem.Sok-sok nagy uborkás üvegem volt, de mára nem maradt egy sem, Ãgy még az elkészÃtésében is változtatni kellett.
:DEgy nagy tálba tettem el a következő képpen.2,5 kg nagyobb kovászolni való uborkát és két hatalmas ókrumplit alaposan megmostam.
A két végét levágtam, az uborkáknak, a krumplikat vastag karikákra vágtam.A tál aljára krumplit raktam, és arra egy marék kaprot, majd az uborkákat fektettem rá. A végén ismét burgonya majd némi kapor. Természetesen tettem pár gerezd fokhagymát is, mert szeretjük az Ãzét.KészÃtettem sós vizet. Literenként 1 csapott evÅ‘kanál sót használtam, és azzal töltöttem fel a tálat.És mivel nem üveg, aminek a nyaka lent tarja az ubikat, egy kistányérral leborÃtottam, hogy a lé alatt tartsa Å‘ket.