Kovászos uborka krumplival készítve

  • 2018.06.24.
  • 3

Régóta kering az interneten
👣👀a sváb kovászos uborka,
🥒🥒🥒
amit kenyér helyett krumplival készítenek.
:)Éppen ezért a leve tiszta marad, nem lesz zavaros.Fontolgattam már tavaly is, hogy kipróbálom, de csak most került rá lehetőségem.Sok-sok nagy uborkás üvegem volt, de mára nem maradt egy sem, így még az elkészítésében is változtatni kellett.
:DEgy nagy tálba tettem el a következő képpen.2,5 kg nagyobb kovászolni való uborkát és két hatalmas ókrumplit alaposan megmostam.
A két végét levágtam, az uborkáknak, a krumplikat vastag karikákra vágtam.A tál aljára krumplit raktam, és arra egy marék kaprot, majd az uborkákat fektettem rá. A végén ismét burgonya majd némi kapor. Természetesen tettem pár gerezd fokhagymát is, mert szeretjük az ízét.Készítettem sós vizet. Literenként 1 csapott evőkanál sót használtam, és azzal töltöttem fel a tálat.És mivel nem üveg, aminek a nyaka lent tarja az ubikat, egy kistányérral leborítottam, hogy a lé alatt tartsa őket.