Kence parádé XI.: Humusz
- 2015.10.27.
- 6
Májusban volt utoljára kence, most így őszre érkezik egy újabb. Ez pedig a humusz.Tengernyi recept kering a neten, kutakodtam én is elég sokáig, míg ráakadtam
a kiinduló pontomra.
Az ok, amiért elkezdtem a kutakodást a "véletlenszerűen" egymás mellé sodródott alapanyagok voltak a konyhában: csicseriborsó, szezámpaszta, zöldcitrom.Nos, akkor következzen az én verzióm: üveges csicseriborsó konzervet (állítólag sokkal finomabb saját főzésű csicsiből) összeturmixoltam szezámpasztával (60% csicsi, 40% szezámpaszta), extraszűz olívaolajjal, sóval, őrölt feketeborssal, reszelt fokhagymával, leheletnyi csilikrémmel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, zöldcitrom levével.Egész csicseriborsó szemekkel, néhány csepp olívaolajjal díszítettem; pirítóssal tálaltam.
Igazából nekem pirítós sem létszükséglet hozzá ...
A szerzőről
Muskátli büfé