Kence parádé IV: Körözött

  • 2015.02.06.
  • 3

Ez a kencék alapja, mégis mindenki máshogy készíti.Lehet csak juhtúróból; juhtúró és tehéntúró keverékéből vagy csak tehéntúróból kavarni. Adhatunk hozzá vajat; margarint vagy tejfelt.A standard változat nálunk pirospaprikás, de készítettem már nélküle is - teljesen más ízélmény ad.Nálunk juhtúróból készül, de sajnos egyáltalán nem mindegy, hol veszi az ember: érezhetően és megkülönböztethetően más ízt és állagot kapunk. A nekünk tetsző íz eléréséhez szükséges juhtúró megtalálása hosszú folyamat, de megéri a befektetett "fáradtság".
A juhtúrót fele mennyiségű vajjal; közepes fej, apróra vágott hagymával (optimális esetben azaz tavasztól őszig snidlinggel); mustárral, pirospaprikával és egész köménymaggal keverem habosra.Egy éjszakát hűtőben hagyom összeérni az ízeket.Tálalás előtt szobahőmérsékleten érleljük még és pirítóssal tálaljuk.Nálunk soha nem tud elegendő mennyiség készülni ...