Kardamomos cukkinilekvár
- 2014.08.24.
- 9
Kaptam cukkinit. Köszönöm Gábor!! :))) Már készÃtettem cukkinibÅ‘l több különleges dolgot, lekvárt, sütit, bátran állÃtom, hogy nem mondható meg, hogy cukkini is van a hozzávalók között. Érdemes kipróbálni a cukkinit ilyen formákban is. A receptet a Sarokkonyha blogban találtam. Köszönöm! Hozzávalók:1 kg. cukkini (nálam pucolás után ennyi)40 dkg. cukor2 citrom1 cs 2:1 dzsemfix1 cs. vanÃliás cukor1 tk. Å‘rölt kardamom.
ElkészÃtése:
A cukkinit megtisztÃtjuk, lereszeljük.A citrom héját lereszeljük, a fehér héját lepucoljuk. Húsát kis kockákra vágjuk és a lereszelt cukkinihez adjuk a reszelt héjjal együtt.FÅ‘zzük 10-15 percig.Hozzáadjuk a kardamomt, a cukrokat, és még 10 percig fÅ‘zzük.Botmixerrel pürésÃtjük.Beleszórjuk a dzsemfixet, simára keverjük.Ãœvegekbe merjük, légmentesen lezárjuk. (FejtetÅ‘re fordÃtsuk öt percig.)Dunsztolni nem szükséges, kihűlés után tegyük a helyére.