Kardamomos cukkinilekvár

  • 2014.08.24.
  • 9

Kaptam cukkinit. Köszönöm Gábor!! :))) Már készítettem cukkiniből több különleges dolgot, lekvárt, sütit, bátran állítom, hogy nem mondható meg, hogy cukkini is van a hozzávalók között. Érdemes kipróbálni a cukkinit ilyen formákban is. A receptet a Sarokkonyha blogban találtam. Köszönöm! Hozzávalók:1 kg. cukkini (nálam pucolás után ennyi)40 dkg. cukor2 citrom1 cs 2:1 dzsemfix1 cs. vaníliás cukor1 tk. őrölt kardamom.
Elkészítése:
A cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük.A citrom héját lereszeljük, a fehér héját lepucoljuk. Húsát kis kockákra vágjuk és a lereszelt cukkinihez adjuk a reszelt héjjal együtt.Főzzük 10-15 percig.Hozzáadjuk a kardamomt, a cukrokat, és még 10 percig főzzük.Botmixerrel pürésítjük.Beleszórjuk a dzsemfixet, simára keverjük.Üvegekbe merjük, légmentesen lezárjuk. (Fejtetőre fordítsuk öt percig.)Dunsztolni nem szükséges, kihűlés után tegyük a helyére.