Hortobágyi húsos palacsinta
- 2020.04.25.
- 0
Három év után új bejegyzés, a kedvenc ételemmel.
Hozzávalók:Palacsintához:20 dkg liszt2 tojás4 dl szóda2 dl tejcsipet só
a sütéshez olaj Pörkölthöz:50 dkg sertéscomb1 fej hagyma1 tk. pirospaprika1,5 tk. sóbors1 db babérlevélMártáshoz:1 ek. mustár1+2 ek. tejföl1 ek. liszt
ElkészÃtés:A pörkölthöz a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, kissé lepirÃtjuk, majd lehúzzuk a tűzrÅ‘l és hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követÅ‘en mehet bele a hús, majd addig kevergetjük, amÃg a hús szépen kifehéredik. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet, majd felöntjük annyi vÃzzel, hogy legalább két ujjnyira ellepje a húst és kb. egy óra alatt készre fÅ‘zzük. AmÃg a hús megfÅ‘, megsütjük a palacsintákat. Nekem ez a mennyiségű hús nyolc palacsintához lett elég, a többibe lekvár került a gyerekeknek.
Amikor elkészült a pörkölt, leszűrjük. A szaftból fél merőkanállal hozzáadunk a húshoz, majd mehet bele a mustár és egy evőkanál tejföl is. Az egészet leturmixoljuk, ezzel töltjük meg a palacsintákat.
A mártáshoz a maradék szafthoz hozzáadjuk az egy evÅ‘kanál liszttel elkevert tejfölt és visszatesszük a tűzre, amÃg be nem sűrűsödik.
Végül tűzálló tálba rakjuk a palacsintákat, a mártás egy részét ráöntjük és tÃz percre berakjuk 200 fokos sütÅ‘be, hogy szépen magába szÃvja a palacsinta. Amikor elkészült a mártással tálaljuk.