Hortobágyi húsos palacsinta

  • 2020.04.25.
  • 0

Három év után új bejegyzés, a kedvenc ételemmel.
Hozzávalók:Palacsintához:20 dkg liszt2 tojás4 dl szóda2 dl tejcsipet só
a sütéshez olaj Pörkölthöz:50 dkg sertéscomb1 fej hagyma1 tk. pirospaprika1,5 tk. sóbors1 db babérlevélMártáshoz:1 ek. mustár1+2 ek. tejföl1 ek. liszt
Elkészítés:A pörkölthöz a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, kissé lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően mehet bele a hús, majd addig kevergetjük, amíg a hús szépen kifehéredik. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy legalább két ujjnyira ellepje a húst és kb. egy óra alatt készre főzzük. Amíg a hús megfő, megsütjük a palacsintákat. Nekem ez a mennyiségű hús nyolc palacsintához lett elég, a többibe lekvár került a gyerekeknek.
Amikor elkészült a pörkölt, leszűrjük. A szaftból fél merőkanállal hozzáadunk a húshoz, majd mehet bele a mustár és egy evőkanál tejföl is. Az egészet leturmixoljuk, ezzel töltjük meg a palacsintákat.
A mártáshoz a maradék szafthoz hozzáadjuk az egy evőkanál liszttel elkevert tejfölt és visszatesszük a tűzre, amíg be nem sűrűsödik.
Végül tűzálló tálba rakjuk a palacsintákat, a mártás egy részét ráöntjük és tíz percre berakjuk 200 fokos sütőbe, hogy szépen magába szívja a palacsinta. Amikor elkészült a mártással tálaljuk.