Hólabda vagy Kozáksapka
- 2019.01.07.
- 8
Most januárban próbálom bepótolni az ünnepek alatt elmaradt recepteket, mert a sok sütéstől semmi időm nem maradt a blogra. Ez a sütemény egy igazi klasszikus, ami nem is tudom hogyan maradhatott le eddig. Mindkét név azonos süteményt takar, csak ki-ki más néven ismeri. Nagyon sokszor elkészítettem már, még torta formában is, de valahogy mindig lemaradt a recept. Az év végi ünnepek alatt is többször megsütöttem, pl. munkahelyi karácsonyra, vagy szilveszteri partyra, így akiknek ízlett, és kérték tőlem a receptet, itt majd elolvashatják. Nem mondom, hogy egy gyorsan összedobható sütemény, de nem nehéz elkészíteni, csak inkább időigényes. Az összeállítás kétféle módon történhet, az egyiknél az üres piskótát szúrjuk ki pogácsaszaggatóval, és egyenként kenjük meg, a másiknál (ahogy én szoktam) megkenjük a piskótalapot a krémmel és utána szúrjuk ki a korongokat és kenjük meg az oldalát, de majd ezt még részletesen leírom a végén. Talán az üres
piskótát gazdaságosabban lehet kiszúrni, de megkenve gyorsabb, és lehet ügyesen, kevés leeső résszel dolgozni, ami egyébként sem vész kárba, mert "házi használatra" ugyanolyan finom.