Hagymás paradicsomsaláta
- 2014.01.03.
- 5
Hozzávalók:-1 kg közepesen kemény, de érett paradicsomhoz-2-3 fej lilahagyma-sóa salátaléhez:-3 dl vízhez -1 ek rozmaringos ecet-1 ek cukor
-olívaolaj (opcionális)A paradicsomokat felkarikázom és nagyon enyhén besózom.A lilahagymát
félbevágom és vékonyan felszeletelem;és itt van egy kis csavar a történetben, mert attól függően,hogy mennyire akarunk hagymaszagban úszni,vagy nyersen besózom, vagy ha nem leszünk egyedül rá(mondjuk vendégek is jönnek), inkább leforrázom egy kis sós,fövő vízzel, így elvéve az erejét (és a szagát).Ezután ugyanúgy járok el, mintha normál módon készítenék salátát-a sózott paradicsomot óvatosan összeforgatom a hagymával,ráöntöm a salátalevet és legalább egy éjszakára megy a hűtőbe,csak mert sokkal finomabb, ha összeérik az egész!
A szerzőről
Csont nélkül...csak egyszerűen