Fokhagymás, chilis olaj

  • 2013.11.09.
  • 7

Hozzávalók:-jó minőségű, friss chili paprika-szerintem ebből jobb a végeredmény-pár gerezd fokhagyma-olíva olaj-szintén nagyon jó fajta, nehogy silány étolajjal elrontsuk az egészet-szárított chili pehely-pár tekerésnyiMiután mindkét összetevőt felapróztam,
üvegbe teszem és felöntöm az olajjal.Így hagyom állni 4-5 napig, sötét, hűvös helyen
(de nem hűtőben!), majd leszűröm,a kiöntő üvegébe öntöm és még egy kis szárított chili pelyhet tekerek bele-egyrészt biztos, ami fix alapon,
másrészt, hogy tudjam, mi van az üvegben!Kiürítés után azonnal kimosandó! :)))xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxMert vagy a feledékenység jár a korral, vagy a bőség zavara,
ami a spájz polcon uralkodik,de sokszor jó tudni később is, miben mi lakozik! :)))