Epres-pisztáciás clafoutis
- 2014.05.28.
- 8
Hozzávalók: (20×20-as formához) 12,5 dkg liszt3 tojás2dl tej1 dl zsíros tejszín10 dkg cukor1 tk vaníliakivonat1/2 kk sókb. 30-40 dkg eper1 kis marék pisztácia, aprítva1 ek vajA gyümölcsöt megmossuk, félbevágjuk (vagy negyedbe, de kb egyformákra) és a cukor felével összekeverjük (nálam itt barnacukor ment), félretesszük. A maradék cukrot a tojásokkal, sóval, vaníliával laza habbá verjük és beleszitáljuk a lisztet, majd apránként, keverés közben adagoljuk a tejszín+tej keverékét, míg sima de kissé sűrűbb palacsintatészta állagot kapunk. A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd elrendezgetjük benne a gyümölcsöt és ráöntjük a tésztát, szép egyenletesen (nálam egy kevés ebből kimaradt, mert túl soknak találtam, de simán elbírta volna azthiszem) és végül megszórjuk az aprított pisztáciával.180°-os sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük, míg a teteje kissé aranybarnás és szilárdnak tűnő nem lesz. Langyosan, porcukorral meghintve tálaltam.Lényegében olyan, mint egy sűrű sült puding, illetve nekem még az “intelligens krémest” juttatta eszembe. Tuti, hogy még terítékre kerül, más idénygyümölcsökkel!Elkészítési idő: kb. 15 perc + sütés + hülés(recept alapja: nők lapja café/mindmegette)Hasonló bejegyzések:Epres csokipudingVegán epres muffinPisztáciás krémesErzsébet királyné tortaJamie Oliver 30 perces csirkés pitéje
A szerzőről
Mrs Lipton konyhája