Epres cupcake

  • 2021.05.28.
  • 3

Felfedeztem a Netflixen egy számomra új főzőműsort, amit nagyon élvezek nézni. Nadiya Konyhája, ahol gyors és egyszerű finomságokat találhattok, kisebb nagyobb csavarokkal, ami szuper alapötleteket ad nekem is, de persze mindenen variálok még egy kicsit, mint például ezen a cupcake-en is. Nála valódi cupcake volt, hatalmas "krémkupolával" a tetején, de ezt én egy édeskés joghurtra cseréltem, ami a muffinok tetején szépen belecsurgott a süteménybe a sült eper tetejére... mmmhhhhh, mennyei, próbáljátok ki.Hozzávalók 12 darabhoz:12 darab kisméretű omlós keksz12 szem közepes méertű epera tésztához:10 dkg puha vaj9 dkg cukor2 tojás1 tk. vanília aroma2,5 dl tej30 dkg lisztfél csomag sütőpor csipet sóa tetejére:10 dkg joghurt35 g porcukorpár szem eper díszítésnek Elkészítési idő:30-45 percSütési hőfok: 200°
A muffinformák aljába teszek 1-1 darab kekszet, és rá 1-1 szem epret az aljukkal felfelé.A tésztához habosra keverem egymással a vajat a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat, a vanília aromát és a tejet váltakozva a sütőporral és sóval elkevert liszttel. A muffinformákban az eprek köré adagolom a tésztát, majd 20 perc alatt készre sütöm őket.A joghurtot elkeverem a porcukorral és a muffinok tetejére kanalazom, majd a felszeletelt eperrel díszítem.