Eper
- 2014.05.12.
- 8
Az eper előnyös egészségügyi hatásai régóta ismertek:a piros gyümölcs tele van vitaminokkalés antioxidánsokkal, rosttartalma pedig hozzájárulaz egészséges emésztéshez.Növeli a vér antioxidáns-kapacitását és javítjaa sejtek oxidatív stresszre adott válaszreakcióit-derítették ki spanyol és olasz kutatók!Tudtad, hogy a piros, ízletes és lédús földiepermilyen jótékony hatással van a szervezetedre?
Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztásaa jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partnera fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít asalakanyagok és a felesleges zsír távozásában.Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve iskiváló bőrápoló!Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!?Megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás utánhűsíti a bőrt, valamint véd az ultraibolya sugárzástól,ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle!Csak közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg,mert ha vizesen tesszük a hűtőbe, hamar erjedésnek indul.Természetesen csak akkor lesz társunka fogyókúrában, ha cukor nélkül fogyasztjuk!A friss, zamatos földieperből például kitűnőkoktélt készíthetünk: mivel az eperlé önmagábanelég sűrű, erős illatú és ízű, célszerű almalével,tiszta vízzel vagy citrusfélékkel hígítani.Az eperlé gazdag C-vitaminban, foszforban,káliumban és kalciumban, valamint természetesfájdalomcsillapítót is tartalmaz.Az eper jótékony hatásai: szépít, méregtelenít, fiatalít és fogyaszt,kiváló az emésztési panaszok kezelésére,vesebántalmak esetén, a fájdalmakenyhítésére és a láz csillapítására,tüdőgyulladás, reuma és pajzsmirigyrendellenességek esetén, a pattanásosbőr kezelésére, csökkenti a szívbetegségek,a kötőszöveti gyulladások, azagyér-elmeszesedés kialakulásánakkockázatát is!
A szerzőről
Csont nélkül...csak egyszerűen